Merhaba Yeni Dunya

Yeni Bir Dunya

1 hafta sonra buraya geleli tam 6 ay olmus olacak. Ama ne gariptir ki bana sorsaniz iki farkli cevap verebilirim ” ne kadardir Avustralya’dasin?”sorusuna . Ya ben burada dogdum galiba diyebiliirm ya da “daha dun gelmemis miydik yahu” diye bon bon bakabilirim yuzunuze… Neyse bu da benim degisikliklere degisik tepkim olarak kalsin burada. Asil mevzu su ki 6 ay olmus ve ben tek satir yazmamisim bu isi tamamen sevgili hayat arkadasima birakmisim o da sagolsun blogumuzu bos birakmamis elinden geldigince hep yazmis, cizmis.
Peki 6 ay sonra ne yazilir ? Ilk hafta yazsaydim ilk izlenimler olacakti. Ara ara yazsaydim farkettiklerim, sasirdiklarim olacakti. Peki 6 ay birikenleri nasil yazacagim ben? Bilmiyorum ama deneyecegim, bakalim yazi bizi nereye nasil gotururse deyip kendimi ellerimin akisina birakip baslayayim o zaman…

Biz buraya neden gelmistik sorusunun cevabini hatirlamak olaylara ya da degisikliklere verdigimiz tepkilerin de aciklayicisi oluyor. Biz buraya ne kacmak icin memleketten, ne koseyi donmek icin ne de artizlik olsun diye gelmedik. Benim icin hani “kendini gerceklestirme” denen nane var ya, iste onun en onemli halkasi idi buraya gelmek. Hatta buraya gelmek tek basina buraya gelmek de degildi. Benim bu kizi bir yola cikarmam ve bu yolun da buradan gecmesi ve burada biraz konaklamasi lazimdi…Dun facebook uzerinden sevgili kuzenimin attigi bir mesaj ile bir kez daha hatirladim bunu ( ve bu yaziyi yazmaya da bu sayede motive oldum sanirim.) Kuzenim bana ” Ciktigin bu yol sana cok iyi gelmis, adeta yenilenmissin” dedi.

Yollar ve Yenilenmek

34 sene yasadigin yerden 16bin kilometre mekanda, 7-9 saat zamanda uzak olunca…. 2 mevsim otede, bir gece-gunduz ileride olunca.. Kendine aynada bakmak gibi burada olmak. Sen ayni sen ama sagin solun, yonlerin ve seylerin yeri degisik. Mevsimler ve gece gunduz degil sadece trafigin yonu degisik. Etrafinda duydugun dil degil sadece yasama bicmi degisik.. Ee bu kadar sey degisikken insana geriye bir tek sey kaliyor.. YENILENMEK.. hayata yeni gelmis bebek gibi bakip ogrenmek, anlamak, uyum saglamak ve keyif almak…Tum bunlari yaparken de koca kitayi bir ayna yapip kendine bakmak, kesfetmek ve degistikce sasirmak…

unnamed

Hersey toz pembe mi peki ?  Hayir elbette degil.. Degismek, yenilenmek, uyum saglamak, ozlemek, kabulenmek bazen o kadar da kolay degil.. Konusulan dili ne kadar iyi bilirsen bil etrafin dunyanin dort bir yanindan gelmis her dil,din irktan insanla da cevrilmis olsa ruhun ve zihnin ana dilinde yasamayi surdurdugu icin zaman zaman “kaybolmus” ve “yalniz” hissetmek de sanirim zamanla asilacak ama o zamana kadar da gulun dikeni denip kabullenilecek bir yani burada olmanin.

Bu yazi boyle giderse sonu olmayan ve kopuk bir seye donusecek. Bunu ” ben geldim” demek icin bir giris kabul edelim ve konu konu farkli yazilarla devam edeyim.

Gulce

Yorum bırakın